Zelfs de koffie is er groen

posted in: Uncategorized | 0

Ondernemers van bedrijventerrein Schiebroek zijn nu vier jaar bezig met de energietransitie in het project BE+: Bedrijventerreinen Energiepositief. Hoftijzer Vastgoedonderhoud is een mooi voorbeeld van een bedrijf dat zijn koudwatervrees overwon en nu over de hele breedte bezig is met duurzaamheid.

Na het elektrificeren van het bedrijfsvervoer, het verminderen van bedrijfsafval en milieuschadelijke stoffen op het werk, heeft Hoftijzer deze zomer 144 zonnepanelen geplaatst.
Zelfs de koffie is er groen: die komt in herbruikbare verpakking met een elektrische fiets van de koffiebranderij.

Hoftijzer brengt op zijn website de CO2-footprint in kaart. Met alle milieumaatregelen moet de uitstoot in 2025 met 25% verminderd zijn.

Samen met parkmanager Edwin Markus lopen er verschillende collectieve energieprojecten op bedrijventerrein Schiebroek, zoals een zonnepark en laadpalen. Maar bedrijven nemen ook vaak zelf initiatief. Ze plaatsen PV-panelen, warmtepompen en isolatie.

De aanhouder wint: steeds meer bedrijven zien het nut van de energietransitie. De ondernemers worden daarbij geassisteerd, door het aanreiken van gratis energiescans van de gemeente Rotterdam, 20% subsidie op maatregelen van de provincie Zuid-Holland en te helpen met het zoeken naar leveranciers.

Meer lezen over hoe Hoftijzer de energietransitie aanpakt? Klik hier