Business Park Amsterdam Osdorp energiepositief in 2025

geplaatst in: Uncategorized | 0

Business Park Amsterdam Osdorp heeft de ambitie om binnen vijf jaar energiepositief te zijn. Dit werd bekendgemaakt op de laatste ALV van BPAO.

Voorafgaand aan deze beslissing voerde Klimaatroute bij twee bedrijven pilots uit bij Rentall Focus Chain en Het Klikt fotografie. Ondernemer Robert van Ginkel van Rentall Focus Chain uitte zijn tevredenheid over de professionele energiescan en het advies dat er uit rolde.

Op basis van de pilot wil het bedrijf circa 700 zonnepanelen op het dak plaatsen. Waar dat nog nodig is, wordt  traditionele verlichting vervangen door energiezuinige en zullen tijdschakelaars op de koffiemachines worden gezet. Door de energiebesparing zal de investering in  zeven jaar terugverdiend. Ook voor het nieuwe pand in Bemmel is het advies uit de energiescan zeer bruikbaar.

Het bestuur en parkmanagement van BPAO hebben op grond van de succesvolle pilots besloten het energieproject in 2020 uit te breiden naar alle bedrijven op het terrein en collectieve energieprojecten uit te voeren op weg naar energiepositief. Parkmanager Dorita van KG management wordt daarbij ondersteund door Kortman DGO en Studio PMO. De bedrijven worden ontzorgd bij het maken van energiescans, duidelijke adviezen, contacten met leveranciers en het regelen van subsidies. Gemeente Amsterdam is de opdrachtgever van het energieproject.