‘ONTWERPKRACHT VOOR BEDRIJVENTERREINEN’

geplaatst in: Energie, Gezond, Leefbaar | 0

Kortman DGO, de Bond voor Nederlandse Architecten, gemeente en bedrijvenpark Hoorn organiseren een pilot voor jonge architectenteams over de bouwkundige en stedenbouwkundige inbedding van de energietransitie. De vijfdaagse studie ‘Ontwerpkracht voor bedrijventerreinen’ zal van 8-12 april 2019 plaatsvinden op bedrijventerrein Hoorn 80.

Nederlandse bedrijventerreinen moeten van het gas af. Onder andere projecten als BE+ onderzoeken hoe dit technisch kan. Maar kan verduurzaming ook een aantrekkelijker omgeving genereren voor werknemers en bezoekers van het terrein?

In de pilot ‘Ontwerpkracht voor bedrijventerreinen’ vertrekken we vanuit de energietransitie. Het bedrijventerrein Hoorn80 dient daarbij als voorbeeld. In een preconcurrentiële en beleidsluwe setting onderzoeken we hoe we energietransitie en ruimtelijke kwaliteit slim kunnen koppelen.

Daarbij kijken we naar de schaal van de gebouwen, de openbare ruimte, de schaal van het terrein en de verbinding met de omgeving.
De toekomstbeelden die uit de studie komen, zijn als inspiratie bedoeld voor alle bedrijventerreinen, die aan een duurzame toekomst werken.

Jonge architectenteams -waarvan de eigenaars <40 jaar zijn- worden uitgenodigd om zich in te schrijven voor dit ontwerp-project. Dit kan tot 8 maart. Voor de deelnemers is dit onder meer een kans hun kennis over energietransitie te verdiepen. De vier teams die worden geselecteerd, ontvangen een onkostenvergoeding.

Informatie over en aanmelden voor ‘Ontwerpkracht voor bedrijventerreinen’ via BNA Onderzoek: 020- 5553651, of per e-mail naar bna-onderzoek@bna.nl