Fikse groei aantal zonnepanelen op Rotterdamse daken

geplaatst in: Energie, Uncategorized | 0
Foto: Jan van der Ploeg

De afgelopen drie jaar neemt het aantal zonnepanelen op de Rotterdamse daken enorm toe: van 100.000 panelen tot 300.000. Hiermee kunnen 27.840 huishoudens van stroom worden voorzien (80 megawatt piek). De gemeente faciliteert bedrijven die over willen stappen op zonne-energie met gratis dakscans.
Rotterdam bereikte de mijlpaal van 300.000 zonnepanelen al in oktober 2021. De grootste stijging  is te zien op bedrijfsdaken. Onder meer op bedrijventerrein Schiebroek, waar al 1000 zonnepanelen liggen. Volgend jaar komen er een zonnepark met 6000 panelen bij.

 

 

 

Met steun van de gemeente Rotterdam werken de ondernemers van Schiebroek aan de realisatie van een energiepositief en CO2 neutraal bedrijventerrein, vanuit het initiatief Bedrijventerreinen Energiepositief (BE+).

Speciaal voor bedrijven biedt de gemeente Rotterdam gratis dakscans aan. Hiermee wordt het potentieel voor zonne-energie in beeld gebracht. Inmiddels zijn er bij Rotterdamse bedrijven ruim 50 dakscans uitgevoerd.
Ondernemers kunnen zon gratis dakscan aanvragen met behulp van een energievoucher. Deze kan op drie manieren worden besteed. De voucher is ook in te zetten voor het uitvoeren van een energiescan met een duurzaamheidsadvies voor het bedrijfspand of voor hulp bij de uitvoering van energie besparingsmaatregelen. Elke ondernemer krijgt maximaal €700,- voor één van de drie genoemde opties.

‘Dit is hét moment om te verduurzamen. Daarvoor zien we veel draagvlak onder Rotterdammers en ondernemers’, zegt wethouder Arno Bonte (Duurzaamheid), ‘Grootschalig investeren in energie besparen helpt niet alleen in de aanpak van de klimaatcrisis, het kan voor Rotterdammers en ondernemers bovendien zorgen voor honderden tot duizenden euro’s besparing op de energierekening’.

Geïnteresseerden kunnen de energievouchers aanvragen op de website Duurzaam010.nl.

Neem voor meer informatie contact op met de gemeente Rotterdam