Eerste zonnepanelen voor energiepositief Schiebroek

geplaatst in: Energie, Waarde | 0

Torenhoge energiekosten en opwarming van de aarde: de ondernemers van bedrijventerrein Schiebroek zitten er niet op te wachten. Ze hebben 250.000 euro geïnvesteerd om zelf energie op te wekken en energie te besparen. WM3 heeft nu de eerste zonnepanelen gelegd bij Sport & More, Zaakado, PMR Projectstoffering, MMCE en Borggreven Metaal. Dit in het kader van een energiepositief bedrijventerrein (BE+) Schiebroek.

Schiebroek kiest voor een collectieve aanpak. Zo kan er in korte tijd meer worden gerealiseerd. Ondernemers worden in het hele proces van verduurzaming ontzorgd door de BIZ ( stichting Bedrijven Investeringszone). Stichting BE+, samenwerkingspartner van Kortman DGO, staat hen terzijde. De provincie Zuid-Holland leverde een subsidie van 20%, wat de investering voor de ondernemers nog aantrekkelijker maakt. Ook de gemeente Rotterdam en Milieudienst DCMR zijn betrokken bij dit voorbeeldproject in de regio Rotterdam, de provincie en ook daarbuiten.

De overheid verplicht nu al grotere  bedrijven om energiebesparingsmaatregelen te nemen die binnen 5 jaar kunnen worden terugverdiend. zij moeten dit ook melden. Het is nu het moment om hier aandacht aan te geven.

Bij Stichting BIZ en Kortman DGO kunt u vrijblijvend informeren wat de mogelijkheden zijn voor energiebesparing en milieumaatregelen op uw bedrijventerrein en uw onderneming:

BIZ: parkmanagement@vbs-rotterdam.nl

Kortman DGO: jkortman@kortmandgo.nl